Bilmärken och modeller av kvalitet

Min syn på de bästa bilmärkena

Min direkta syn känner du som läst från början redan till. För mig finns det ingen bättre bil än Citroën 2CV. I det fallet kommer då också Citroën vara det bilmärke jag föredrar. Detta finns det faktiskt anledningar till. Här handlar det i första hand om kvalitet och i andra hand om dessa unik utseende. Det unika utseendet har dock idag helt försvunnit, vilket är lite tråkigt. Jag antar dock att anledningen till detta är att det helt enkelt inte finns samma spelrum på marknaden som tidigare existerade. Hur som helst tillverkar de fortfarande bra bilar och har även slagit in sig på den eldrivna marknaden för länge sedan.

Faktiskt så var Citroën en av de allra första att presentera en eldriven bil av hög kvalitet. Detta var modellen C-Zero. Denna ser ut lite som en leksaksbil, men är långt ifrån detta. Här får du en perfekt bil för stadstrafik där du har bra plats och möjligheter till att få med de dagliga varor du handlar. Nu är det väldigt mycket Citroën på denna sida. Naturligtvis finns det även andra bilmärken som är mycket bra. Bland annat så gillar jag skarpt Toyota som är mycket säker samt även Renault och Ford. Dessa tre anser jag vara de som kommer efter mitt favoritmärke. Hur som helst är baken delad och därmed även smaken. Ja, eller var det tvärtom?

Ford som bilmärke

Ford är också ett bra bilmärke, som grundar sig i det amerikanska tänkandet om vad en kvalitetsbil är. Här kan du då ta en portion amerikanare och en portion sportbil. Ja, då får du en modell som heter Ford. Detta företag grundades av en man vid namnet Henry Ford. Detta var redan 1903 vilket gör att de var tidigt ute i smeten. Sedan dess har de utvecklats till en stabil deg som ger dig kvalitet för pengarna. Likaså hos denna tillverkare finns det massor av olika modeller. Här finner du coupé, SUV och Pick-up för att bara ta något ur det breda sortimentet. Idag har de runt 200 000 anställda och deras huvudkontor ligger i Michigan, USA.

Toyota – En mycket säker bil

Toyota är ett renodlat japanskt bilmärke, som faktiskt är en av de som lyckats bäst med att sprida sig och få förtroende över hela världen. Detta företag grundades 1937 av Kiichiro Toyoda. Varför det inte fick namnet Toyoda är det ingen som vet, förutom att uttalet kanske låter som bilmärket stavas. Hur som helst kommer detta bilmärkes succé att vara byggt på den stora mängd av olika modeller som finns. Här finner alla en bil med hög kvalitet, bra prestanda och komfort till ett bra pris. Samtidigt har även Toyota blivit vald till vinnare i flera år som världen säkraste bilmärke. Detta är något som alla japaner ska vara mycket stolta över. Nu förstår i alla fall jag varför det finns en så stor hedrande stolthet i detta land.

Renault – Ytterligare en fransyska

Renault är en superbra bil som påbörjade sin tillverkning vid grundandet redan 1899. Detta är ju massor av år sedan. Det har dock hänt mycket också. Här har du en mycket bra tillverkare av eldrivna bilar, vilket är något som företaget numera fokuserar mycket kraftigt på. En av anledningen till att jag gillar Renault är naturligtvis att den är fransk, precis som mina kära Citroën 2CV bilar. Hur som helst är även detta en kvalitetsbil. Du som väljer en Renault får alltid valuta för pengarna. Detta var också det företag som först köpte upp svenska SAAB. Naturligtvis gick det inget bra. Det finns ingen som kan rädda sleven då handtaget redan har fallit i golvet. Detta ska inte Renault straffas för, utan här handlar det om att om du vill ha en modern och miljövänlig bil, så är Renault ett av de bästa valen på marknaden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *