Samlarbilar – En dyr hobby

Människor som samlar på bilar

Precis som jag så finns det massor av människor som samlar på bilar. Detta kan då vara mycket dyrt eller också så är det på mitt plan. Jag har funnit det perfekta nät det handlar om detta område. Här köper jag upp de Citroën bilar som jag önskar i ett skick som inte alls är bra. Detta kan ju alla göra med olika andra bilmärken. Ja, bara det är så att du inte väljer att samla på mycket gamla, sällsynta och enstaka exemplar. Då är det bara dyrt, dyrt och åter dyrt som gäller. Vad är det då som gör att människor samlar på bilar? Det flesta tycker ju att bilen är ett fordon som ska användas och ett rent bruksföremål. Hur kan det då vara så att människor vill köpa bil efter bil och spara i garaget för att se på när de vill?

Det hela handlar om intresse. Det är precis som att samla på fjärilar, mynt eller kanske frimärken. Här kan det dock finnas en klar skillnad när det jämförs med frimärken och mynt, då dessa i vissa fall ökar kraftig i värde. Samlarbilar ökar, men det tar mycket lång tid. Om du har kunskapen och gör som mig och min modell, kommer du dock att vara den som sparar mest pengar. Detta kräver dock stora kunskaper. Du måste helt enkelt vara mycket intresserad sedan barnsben. Alternativ är du självlärd eller utbildad bilmekaniker. Hur som helst är min anledning att samla inte för att tjäna pengar. Min anledning är helt ur ett historiskt perspektiv rörande att bevara ett kapitel i taget.

Samla på bilar ur ekonomisk synvinkel

Enligt mig går det inte att samla på bilar ur ett ekonomiskt perspektiv. Ja, detta skulle vara om du för bok på hur mycket du förlorar. Det är ju också ett sätt att se ekonomiskt på saker. Att försöka göra pengar på en samling av bilar är svårt. Här ökar de i värde med åren, men det kommer i stort sett att ta mellan 50-100 år innan du kan säga att du tjänat något. Visst köper du billigt och återställer den i nyskick och originalskick, så finns det möjligheter. Detta kommer dock sällan att vara mera än en betalning för de timmar du stod i verkstaden. Det som ska styra den som samlar på bilar är kärleken till bilen. Jag tror nog innerst inne att detta är syftet för de allra flesta. Dock har jag svårt att förstå människor som skiljer sig från 10-tals miljoner kronor för att finna den bil de söker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *