Köpa bil – Mycket att tänka på

Så väljer du den rätta bilen

När du ska köpa bil så kommer det finnas massor av saker du ska tänka på. Här kommer det första naturligtvis att vara vilken bil som du har ett behov av. Är du ensam och inte behöver en funktionell bil så står naturligtvis även de dyra sportbilarna på menyn om du har råd med dem. Är det så att du har familj och kanske barn, så är det praktiska saker som gäller och en hög säkerhet. Du som har hund kommer också att behöva tänka på den. Efter det kommer det till vilket bilmärke du har förtroende för. Får jag bestämma rekommenderar jag naturligtvis Citroën eller Renault. När detta är klart kommer det ned till vilken modell du ska välja. Kanske det dock finns ett val att göra innan.

Detta val blir då om du ska köpa en begagnad eller en ny bil? Ska du köpa en begagnad bil kanske du får välja mellan de modeller som finns till salu till det pris du önskar. När du köper en begagnad bil krävs det också större kunskaper. Här ska du kunna ställa de rätta frågorna, kontrollera bilens skick samt höra och känna om det finns fel när du provkör den. Kan du inte det bör du alltid ta någon med vid köpte som har kunskaperna, eller så ber du om en besiktning innan köp. Du som väljer att köpa en ny bil kommer att kunna välja precis den modell du vill ha. Det blir naturligtvis dyrare men i gengäld är du säker på att bilen är i perfekt skick och att inget ens går att kontrollera.

Tänka på försäkringskostnaden

Att köpa bil är dyrt. Detta är något som alla vet. Av den anledningen ska du tänka på att köpa en bil som din ekonomiska situation klarar av. Här ska du då ta med i beräkningen att det inte bara kommer att vara köpet av bilen som kostar på. Det är även dyrt med försäkring och vägskatt. Här är ytterligare en anledning till att inte välja en onödigt kraftfull bil eller en sportbil i onödan. Dessa blir alltid dyrare i försäkring och skatt. Här kan du välja mellan halvförsäkring som är mycket billigare, eller så kan du välja helförsäkring som är dyrare. Naturligtvis finns det en anledning. Helförsäkringen täcker ju även dina skador när du själv har gjort fel.

Begagnad bil kontant och ny bil på avbetalning

Det finns många som talar för att en begagnad bil ska köpas kontant, medan en ny köps på avbetalning. Ja, detta handlar väl om något prehistoriskt från de gamla dinosaurernas tid. Det handlar naturligtvis om hur mycket pengar du har och vad bilen kostar. Jag känner faktiskt människor som har tagit en kontokredit för att köpa en bil för 15000 kronor. Här du stålarna är det alltid bäst att betala bilen kontant, såvida det inte dras på ett företag. Har du inte det kapital som krävs, så måste det helt enkelt till ett lån. Dessa jämför du dock via en bra jämförelsetjänst på nätet innan du gör ditt slutliga val. Då får du alltid ett bra lån med en bra ränta som din ekonomiska situation kan klara av.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *